Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Και οι άνεργοι γονείς μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις εγγραφής στους σταθμούς (συμφωνία Συλλόγου Γονέων Δομών Προσχολικής Αγωγής Παλλήνης με ΟΠΑΚΜ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 6/6 στο πάρκο της Κάντζας συνάντηση του νεοεκλεγμένου Δ.Σ. του συλλόγου μας με τον Πρόεδρο του ΟΠΑΚΜ κο. Μαντζώρο και το μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΑΚΜ κο. Σταματίου. Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα επείγοντα αιτήματα του συλλόγου μας, όπως η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ανέργους γονείς, η παράταση της περιόδου των εγγραφών, η αύξηση του αριθμού των παιδιών που θα εξυπηρετηθούν με αύξηση των χώρων και του προσωπικού των δομών, η πρόσληψη παιδιάτρου, παιδοψυχολόγου, παιδοδιατροφολόγου, κοινωνικού λειτουργού, τεχνικού ασφαλείας και υγιεινής, η διαρκής επιμόρφωση των παιδαγωγών, η αντιμετώπιση των παραπόνων των γονέων σε θέματα διαπαιδαγώγησης, ποιότητας της παραμονής στους σταθμούς και διατροφής, η μείωση των τροφείων, η μοριοδότηση των αιτήσεων, η δυνατότητα επανεγγραφής, η διευκόλυνση του συλλόγου στην ανάρτηση ανακοινώσεων και διενέργεια καλεσμάτων, η άμεση αποδοχή του εκπροσώπου μας στο Δ.Σ. του ΟΠΑΚΜ, η άμεση διενέργεια συγκεντρώσεων γονέων, η παραχώρηση φορολογικής έδρας του συλλόγου σε δημοτική περιουσία, κλπ.

Συμφωνήθηκε αμέσως ότι και οι άνεργοι γονείς μπορούν να κάνουν αιτήσεις. Για τα υπόλοιπα θέματα έγινε μακροσκελής διάλογος, διαπιστώθηκαν κάποια κοινά σημεία, αλλά και μικρότερες ή μεγαλύτερες αποκλίσεις και συμφωνήθηκε να τεθούν όλα τα ζητήματα σε ειδική συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΠΑΚΜ στο πολύ άμεσο μέλλον, παρουσία του ΔΣ του συλλόγου μας και του εκπροσώπου μας στον ΟΠΑΚΜ. Αναμένεται να εκδοθεί πολύ σύντομα σχετική ανακοίνωση του ΟΠΑΚΜ, ενώ μέσα στο τριήμερο θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση του συλλόγου μας.

Τέλος, θα καταθέσουμε αμέσως νέο αίτημα για να συζητηθεί η αποδοχή του εκπροσώπου μας στον ΟΠΑΚΜ στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.