Ποιοι είμαστε - τι θέλουμε

Είμαστε γονείς παιδιών και νηπίων από τους σταθμούς προσχολικής αγωγής του Δήμου Παλλήνης που θέλουμε να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας και στους παιδαγωγούς τους. Νιώθουμε την ανάγκη να λειτουργήσουμε συλλογικά, γιατί τα προβλήματα της προσχολικής αγωγής είναι πολλά και κανείς δε μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του. Κι ακόμη, ξέρουμε ότι στις επόμενες εκπαιδευτικές βαθμίδες τα παιδιά μας θα βρουν ακόμη περισσότερες δυσκολίες, καθώς τα σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, συρρικνώνονται και συμπιέζονται από το εκπαιδευτικό μοντέλο που κυριαρχεί σε όλη την Ευρώπη και τα καθιστά βορά στην οικονομία της αγοράς.

Θα είμαστε μαζί πολλά χρόνια, να βλέπουμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν και να διεκδικούν το αυτονόητο μορφωτικό τους δικαίωμα σε συνθήκες που δεν τους αξίζουν. Θέλουμε, λοιπόν, από τώρα να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε για τα παιδιά μας το καλύτερο δυνατό, όχι ως συντεχνία ή ομάδα πίεσης και επιρροής στους διαδρόμους της εξουσίας, αλλά ως εργαζόμενοι μεταξύ εργαζόμενων (ή ανέργων, δυστυχώς...) για το καλό όλων μας, χωρίς αποκλεισμούς και προϋποθέσεις κανενός είδους. Όση δύναμη και κουράγιο λείπει ατομικά στον καθένα μας, λόγω των μεγάλων δυσκολιών που περνάμε, το βρίσκουμε στη συλλογική μας παρουσία και δράση με γνώμονα το κοινό συμφέρον κάθε ανθρώπου του μόχθου.

Θέλουμε προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά, χρηματοδοτούμενη από το κράτος και όχι από εμάς ή από "χορηγούς", με εργαζόμενους κατάλληλα εκπαιδευμένους, επαρκείς σε αριθμό, που δουλεύουν σε καθεστώς εργασιακής αξιοπρέπειας και ασφάλειας, πλήρων δικαιωμάτων και συνεχούς επιμόρφωσης και βελτίωσης, καθώς και κριτικής παιδαγωγικής προσέγγισης τόσο στην αγωγή των παιδιών μας όσο και στις συνθήκες λειτουργίας των σταθμών.

Συνθήματά μας:
Κανένα παιδί εξω από τους σταθμούς, όχι στα τροφεία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευμένου προσωπικού, κτίσιμο επαρκών σύγχρονων χώρων. Γονείς και προσωπικό ενωμένοι για το καλό των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.